26-01-12

May I present you: 'de axenroos'

Eerst een kleine situering: in de school van Tuur werkt men met de axenroos.  Ze vragen ook om voor de verjaardag van de kids een klasgeschenkje te geven i.p.v. voor ieder kind iets apart.  Dus ik dacht: laat ik handpoppen van de axenroos maken!  Ik dacht toch veiligheidshalve even bij de juf te checken of dat voor hen ook ok was, maar de juf haar oogjes blonken al bij de vraag, dus schoot ik maar in actie... (gelukkig op tijd genoeg, bleek achteraf!)

Ik dacht: laat ik grote handpoppen maken voor de juffen en kleintjes voor de kids... en ja nu ik toch bezig ben een setje kleintjes voor onze kids thuis... Had ik maar beter geweten: uren, dagen, weken... Bloed, zweet en tranen, MAAR ze zijn af! 

Ik ben niet van alle poppen even content, maar zoals we met ons naaiclubke zouden zeggen:'t zijn maar handpoppen hé!  De kids zijn er erg tevreden mee, de juf ook... Wat wil je dan nog meer?

Nog even een kort dankwoordje:

@eloleo: bedankt voor het patroon van de schildpad (want daar geraakte ik zelf niet wijs uit!

@tante Magda: bedankt voor de assistentie bij de steenbok Knipogen (en uiteraard de gezelligen babbel)

IMG_5621.JPGIMG_5627.JPGIMG_5630.JPGIMG_5631.JPGIMG_5633.JPGIMG_5636.JPGIMG_5638.JPGIMG_5641.JPGIMG_5642.JPGIMG_5643.JPGIMG_5644.JPGIMG_5646.JPGIMG_5657.JPG

22:17 Gepost door Tinne Anthonissen | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

Druk, druk, druk...

Ik heb de laatste tijd mijn blog een beetje verwaarloosd, maar daar heb ik goeie redenen voor: ten eerste mijn kinderen (altijd een goeie reden ;-)), ten tweede druk druk druk met werken én (nu komt de beste) ik ben nogal in beslag genomen door een naaiproject (zie volgende post!)

Maar uiteraard heb ik intussen niet stilgezeten met andere weliswaar kleinere projectjes.  Hieronder dan een reeks foto's van mijn projectjes.  Ik ben niet helemaal tevreden over de foto's omdat ik ze niet - in tegenstelling tot de zomercreaties - altijd zo mooi buiten kan fotograferen.  Maar goed als ik ook nog eens op de zon moet wachten, dan komen deze creaties misschien nooit op mijn blog...

IMG_0553.JPG

 

 

 

'de kerstmismanmuts' voor Tuur!

IMG_0673.JPG

Het nachtkleedje voor Fien, die niet wilde poseren voor de foto!

IMG_0760.JPG

Het zakje voor de haakpennen, want ja ik heb ondertussen ook nog wat haakprojecten gehad!

x 062.JPG

x 063.JPG

 

 

 

 

 

 

De ovenwantjes voor Natalie!

x 121.JPG

De verjaardagskroon voor Tuur

 

Voila...

 

 

 

 

21:54 Gepost door Tinne Anthonissen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |